Pelletkachel Subsidieregeling 2017

Bent u van plan in 2017 te gaan investeren in een pelletkachel en te gaan verwarmen met houtpellets? Dan kunt u als particulier en als ondernemer ISDE subsidie krijgen.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een subsidie krijgen voor de aanschaf van o.a. een pelletkachel, pelletketel, zonneboiler, warmtepomp en/of biomassaketel. De subsidie vraagt u aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Het energieakkoord heeft er voor gezorgd dat de overheid moet stimuleren dat in Nederland de CO2-uitstoot moet worden teruggedrongen. Hieruit zijn een aantal regelingen ontstaan waaronder de ISDE en de subsidie ‘energiebesparing eigen huis’. De ISDE is dus bedoeld voor particulieren en bedrijven die zelf energie gaan opwekken uit o.a. biomassa, zon, wind, warmtepompen, etc. De meerjarige regeling is begonnen op 1 januari 2016 en eindigt op 31 december 2020.  Jaarlijks wordt er een budget bekend gemaakt door het ministerie van economische zaken. Dit gebeurt aan het begin van het kalenderjaar.

Of u in aanmerking komt voor deze subsidie en hoe u de subsidie kunt aanvragen vind u hier.