Overloon, blotevoetenpad

Maandag 25 Juni 2018 zijn we voor ‘speeltuin Boxmeer’ begonnen met de aanleg van het blotevoetenpad In de speeltuin ‘gewoon buiten’ in Overloon. De speeltuin ligt in het park van het oorlogsmuseum Overloon en is vanaf de hoofdentree gezien gelegen aan de rechtse kant. De opening van de speeltuin is op zaterdag 14-07-2018 om 10:30 uur waar ook de televisiezender SBS6 bij aanwezig zal zijn.

Voor de vakindeling en keuze van materialen zijn we voor de volgende materialen gegaan:

  1. LAVA 16/32mm.
  2. Grof afgewerkte gele beton
  3. Natuursteenkinderkopjes
  4. Witte kalksplitt 8/11mm
  5. Platte breuksteen 25-40kg
  6. Kalksteensplit antraciet 8/16mm
  7. Grindbeton met moranesplit kleur rood.

Waarom een blotevoetenpad?

Lopen op blote voeten is heerlijk, bevrijdend, een gezonde en speelse manier van beleving en leuk voor kleine en grote kinderen!

Wat is een blotevoetenpad?

Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op blote voeten te belopen.

Op een blotevoetenpad loop je een kort parcours over verschillende soorten ondergronden: van zachte materialen, fijn zand tot schelpen, grind en grote keien, van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken. Er zijn ook blotevoetenpaden die vooral bedoeld zijn voor een heilzame ontspanningswandeling met natuurlijke voetmassage. Andere paden willen het publiek een boodschap mee te geven. Een ideale activiteit voor in de zomer, nu het lekker warm is. Neem vooral ook je kinderen mee. Veel plezier!

Denli Portfolio.

Link naar de site van ‘speeltuin Boxmeer’.

Link naar de facebookpagina van speeltuin ‘gewoon buiten’.