Grondwerk Nieuwe hoofdgebouw van ZieZoo

Op maandag 6 januari 2020 zijn we gestart met de grondwerk t.b.v. van het nieuwe hoofdgebouw van ZieZoo wat tevens dienst gaat doen als de nieuwe entree van het dierentuin.

Omdat er een grote kelder onder het hoofdgebouw van ZieZoo komt moet het geheel worden ontgraven tot op een diepte van -3.60m. Voor de geplande liftschacht moet zelfs naar een diepte van -4.10m onder peil worden gegaan!.

Vanwege de strakke planning zijn er precies 4 dagen om dit werk uit te voeren. De kelderbouwer ‘E en E Betonbouw B.V.’ wil op het einde van deze week starten met de aanleg van de werkvloer voor het hoofdgebouw van ZieZoo. daarom dus een grote klus ook vanwege de extra benodigde afvoeren voor de dierenverblijven die in de kelder komen, de drie trappenhuizen en de liftschacht.

Een groot gedeelte van het vrijkomende zand is in depot gezet voor de aanvulling van het hoofdgebouw van ZieZoo. Een gedeelte is het dierentuin ingereden voor gebruik in het dierentuin zelf. De rest van het zand ca. 1500m3 is naar de opslag van ‘Gebr. van den Brand en van Oort’ in Uden afgevoerd.

Door de fijne samenwerking met ‘Dierentuin Ziezoo’, ‘Gebr. Brand en van Oort’ en ‘Installatiebedrijf v/d Graaf’ is alles tijdig en volgens planning verlopen. Zo is op het einde van deze week dan ook het begin van de bouw van het nieuwe hoofdgebouw van ZieZoo kunnen maken.

Kijk voor meer info over dierentuin ZieZoo op de Facebookpagina van ZieZoo.

Dierentuin ZieZoo is zeker een bezoekje waard!.